border border border
border
    2024 Június 15, Szombat  
border border
flower image

 Appendix kiadó 

"Matematikus a XX. század viharaiban."

border border
arrow
   
border border
Menü
 
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Rounded Corner: Top-left Rounded Corner: Top-right

Kapcsolat:

Románia
540037 Marosvásárhely Gh. Sincai utca 15

editura@appendix.ro
mobil: +40722255449
tel: +40-265-267081

Rounded Corner: Bottom-left Rounded Corner: Bottom-right
 


Bemutatkozik az Appendix kiadó

Az Appendix Könyvkiadó 2001-ben kezdte el tevékenységét, azzal a céllal, hogy a romániai magyar oktatás számára tankönyveket és segédkönyveket állítson elő. Közismert, hogy ebből a szempontból régóta jelentős lemaradás mutatkozik a román nyelvű oktatással szemben, amit a 90-es évek közepétől meginduló tankönyvreform tovább mélyített.

Kiadványaink

Eddigi kiadványaink többségét a matematika tanításához kapcsolódó segédkönyvek jelentették.
A kötelező tananyagon kívül fontosnak tartottuk az ún. „szórakoztató” matematikai kiadványok megjelentetését is. Fokozatosan tágítani kezdtük a skálát: természetkönyveket, ökomenikus hittan segédanyagokat, történelmi témájú könyveket és szépirodalmat is megjelentettünk.

Partnereink

A kiadói tevékenységet számos partnerrel kialakított kapcsolat segíti. Mindenekelőtt a szerzők által végzett munkát kell említeni. Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több tanár keres meg, eredeti munkát vagy fordítást ajánlva fel közlésre.

Eddigi tevékenységünk bebizonyította, hogy a kiadónk által kitűzött cél - a hazai magyar oktatás tankönyv és segédkönyv ellátottságának javítása - valós igényre válaszol. A további tervek a termékskála bővítésével kapcsolatosak. A matematikai tárgyú könyvek mellett a többi tantárgyak számára is szeretnénk könyveket előállítani. Mostanáig leginkább az általános iskola 5-8. osztályai számára dolgoztunk, a továbbiakban a teljes iskolai oktatást, mind a 12 évfolyamot szeretnénk könyveinkkel támogatni. A segédkönyvek és példatárak mellett egyre nagyobb teret szeretnénk biztosítani a tankönyvek számára.
Minderre valós igény mutatkozik, hiszen jelenleg olyan alapvető tantárgyakból nincs magyar nyelvű tankönyv, mint a logika, a pszihológia, a gazdaságtan vagy a filozófia. Az általános műveltségi tantárgyak mellett a szaktantárgyakra is figyelni szeretnénk, ugyanis ezen  a téren szinte semmilyen tankönyv nincs magyar nyelven. Egy másik lefedetlen terület a zenei tankönyvek és segédkönyveké, ugyanis ezen a téren a fordítás román nyelvből nem célravezető, a tanterveknek megfelelő magyar könyvek pedig nem léteznek.
Amennyiben terveink megvalósulnak, akkor az jelentős eredmény lesz, hogy létrejön néhány tanári alkotóműhely, amelynek önmagukban is teremtő értéket képviselnek
Ezen az úton haladunk előre...

go to top A lap tetejére go to top
border borderborder border
 
© 2007 Appendix kiadó - appendix.ro (v1.0)
 
border border
border